Lightweight & Effortless

This North End vacation oasis stands tall along the dunes of Long Beach Island and enjoys breathtaking views of the Atlantic. The foundation for this interior design project emerged immediately for Ann D’Astugues and Sara Tool from The Red Chair Design in Harvey Cedars: the duo’s goal was to focus on the beauty of the natural coastal landscape and oceanfront aspect by choosing a crisp semi-neutral palette with custom furnishings, lighting, and window treatments that complement the view instead of competing with it. They wanted to integrate that serene feeling of waves rolling in as part of a comfortable interior atmosphere.

Lighting was a key feature in the rooms, like the Niche Stamen Pendants—hand blown in upstate New York—now illuminating the kitchen. The hanging lights in the powder room and master sitting area were carefully chosen to coordinate with all of the sconces and additional lighting throughout the house. A nine-pendant chandelier will soon be installed over the amazing custom staircase.

This grand interior staircase is a one-of-a-kind crafted masterpiece that sets the tone for the overall feel of the home. As you climb the 30 steps that wind from the ground level entrance leading to the main living area, the ocean view that serves as the basis for this interior design is slowly revealed.

Paying close attention to details, Ann and Sara wanted to maintain a strong connection to the exterior environment, with the ocean as the focal point. The windows boast panoramic views, so it was crucial to select discreet window covering. Motorized Hunter Douglas Silhouettes, which are tied into the smart home system, roll up and down with the touch of a button into custom designed window trim and custom molding.

The Red Chair Design team seeks the ideal components for each client. Their skill, passion, and experience help to guide each project forward. Ann and Sara wanted this design to feel lightweight and effortless; most importantly though, they wanted the design to reflect and enhance their client’s love of the beachfront location. They look forward to beginning the next phase of the project—the pool house!

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

LBI Publishing Inc. Surf City, NJ 08008 USA

Copy Right LBI Publishing inc. 2018  All Rights Reserved